Kaproni - Societate in reorganizare - Company in reorganization - Entreprise en réorganisation
Produse metalurgice
     Otel beton
     Bare laminate
     Plase sudate
     Sarma neagra
     Sarma zincata
     Platbande
     Rectangulare
     Corniere
     Teava instalatii
     Teava neagra de constructii
     Tabla neagra si zincata
     Profil T
     Profil U
     Profil I

Produse ceramice
     Caramida Termobloc Siceram
     Caramida Macofil
     Caramida Porotherm
     Caramida Soceram

B.C.A.
     Soceram
     Elpreco
     Ytong

Var, Mortar, Gleturi, Ciment
     Ciment Cemrom
     Mortar de zidarie si tencuiala
     Gleturi weber
     Mortar Cemrom

Sistem termoizolant pentru fatade
     Sistemul Termoizolant

Sistem hidroizolatie
     Hidroizolatie

Sisteme din Gips - Carton
     Tencuieli uscate, Placari pereti cu placi din gips

Cherestea, Dulapi, Patrati, Dale, Pavaje
     Cherestea
     Dulapi

Vopseluri, produse pentru protectie, decoratiuni speciale
     Vopsea acrilica lavabila pentru interior EKO
     Vopsea lavabila acrilica pentru pereti si tavane MAX
     Vopsea acrilica superlavabila pe baza de latex PLATINIUM
     Vopsea-grund pentru interior GRUNT
     Vopsea siliconica antimucegai KUCHNIA
     Vopsea pentru suprafete minerale BETON-POSADZKA
     Vopsea acrilica pentru pereti si tavane ZACIEKI PLAMY
     Vopsea lavabila pentru exterior EXTRA FASADOWA
     Masa de spaclu pentru pereti, tavane, placi de ghips-carton ACRYL-PUTZ START
     Masa de spaclu pentru suprafete minerale ACRYL-PUTZ FASADA
     Masa de spaclu gata de utilizare ACRYL-PUTZ FINISH
     Impregnant pentru piatra cubica UNI-BRUK
     Impregnant IMPREGNAT
     Paste universale pentru nuantare COLOREX
     Tencuiala acrilica cu adaos de silicon
     Vopsea superlavabila pe baza de latex pentru interior
     Email acrilic pentru lemn si metal
     GRASSI (Adaos pentru Glinka VeneÅ£iană)
     VELLUTO (Vopsea acrilică structurată)
     PERGAMENO (Hartie Decorativa)
     QUARZO (Vopsea decorativa structurata)
     GLINKA VENETIANA
     STUC VENETIAN
     MARMURA CLASICA
     TRAVERTIN
     Tencuiala decorativa multicolora
     Grund cuartos pentru tencuieli

 
 

Distributie | Categorii de Produse | Vopseluri, produse pentru protectie, decoratiuni speciale» PERGAMENO (Hartie Decorativa)

   
 

«Gama de Produse 

   Vopseluri, produse pentru protectie, decoratiuni speciale»
   PERGAMENO (Hartie Decorativa)
PERGAMENO (Hartie Decorativa)
PERGAMENO (Hartie Decorativa)

Poseda Agrement PZH (Institutul de Igiena si Sanatate Publica)

CARACTERISTICI

Pergameno MAGNAT Style este efectul decorativ care confera suprafetelor aplicate in interiorul incaperilor o structura in spatiu de "hartie creponata". Functie de intentia utilizatorului, permite crearea diferitelor modele in spatiu cu falduri si "vene sau dungi". Culoarea si efectul final il realizati prin acoperirea pe structura obtinuta, cu Lac Rustic MAGNAT Style transparent sau metalizat. Aplicarea produsului nu necesita cunostinte speciale.

PREGATIREA SUPRAFETEI

Suprafetele destinate aplicarii trebuie sa fie curate, durabile, uscate si netede, fara praf, fara resturi de clei, grasimi sau alte impuritati. Tencuielile proaspete de ciment-var se vopsesc dupa 4 saptamani de la terminarea lucrarilor, iar tencuielile din gips dupa 2 saptamani, insa tencuielile uscate (din gips) trebuie mai intai slefuite si desprafuite. Indiferent de starea suportului se recomanda aplicarea unui strat cu Vopsea-Grund Farby Podksadowej MAGNAT Style.

APLICARE

Produsul se aplica atunci cand temperatura suportului si a mediului este de la +5gr.C pana la +25gr.C si umiditatea relativa a aerului nu depaseste 75%.

  • Etapa 1 - incepem lucrarile corespunzatoare dupa uscarea stratului de grund. Pregatim o cantitate suficienta de Hartie Decorativa Pergament (Pergameno MAGNAT Style) pentru acoperirea suprafetei de decorat.
  • Etapa 2 - Cu ajutorul trafaletului sau pensulei aplicam un strat gros de Vopsea-Clei (Farba Klejowa MAGNAT Style), de fiecare data pe o suprafata cu latimea suficienta pentru lipirea coalei de hartie, insa nu mai mare de 3 mp. Imediat dupa aplicarea stratului de Vopsea-Clei, incleiem hartia Pergament "creponata" manual, intinzand-o pe suport si formand modelul dorit. Ulterior o apasam cu trafaletul uscat sau cu pensula lata, astfel incat sa eliminam bine aerul de sub structura realizata. Urmatoarele coli de hartie le aplicam pe toata suprafata decorata, legandu-le prin metoda de "suprapunere". Materialul incleiat se lasa sa se usuce aprox. 6 ore.
  • Etapa 3 - Pe structura uscata, pentru fortificarea ei, aplicam un strat de Vopsea-Clei MAGNAT Style. O aplicam astfel, incat sa acoperim bine toate faldurile hartiei. in special in cazurile cand de exemplu suprafata este supusa la exploatare intensa, se recomanda, ca la interval de 6 ore, sa se aplice urmatorul strat de Vopsea-Clei. Se lasa totul sa se usuce aprox. 6 ore.
  • Etapa 4 - Pentru obtinerea efectului decorativ in culoarea dorita si pentru protejarea structurii realizate, o acoperim cu Lacul Rustic MAGNAT Style. Lacul trebuie nuantat intr-una dintre cele 16 culori disponibile in cartela de culori sau in alta culoare dorita, avand in vedere ca dozajul admis de pigment nu trebuie sa depaseasca 5% din volumul produsului de nuantat. in cazul nuantarii la aceeasi culoare a mai multor ambalaje, in scopul obtinerii unei nuante uniforme, produsele trebuie omogenizate intr-un recipient comun. Lacul rustic nuantat se aplica cu pensula sau trafaletul, de fiecare data, pe o suprafata de aprox. 1m², dupa care stergem cu buretele sau cu gletiera cu burete, astfel incat sa nu lasam urme/dungi. Pentru a obtine efectul de decorare mai pronuntat, se recomanda sa se aplice al doilea strat de Lac Rustic MAGNAT Style nuantat.

UNELTE

Vopseaua-Clei MAGNAT Style se aplica cu trafaletul cu parul de cel putin 15 mm. Nuantarea se realizeaza cu ajutorul buretelui sau a gletierei cu burete. Dupa terminarea lucrarilor, uneltele se spala imediat cu apa.

PARAMETRI TEHNICI

Timpul de uscare al peliculei de Vopsea-Clei la temperatura de +20gr.C si umiditatea relativa a aerului de 65%: uscare la atingere dupa aprox. 2 ore, uscare deplina dupa 24 ore. Suprafetele aplicate obtin caracteristici depline de rezistenta, dupa 3 de zile de la terminarea lucrarilor.

RANDAMENT

Hartia Decorativa Pergament (Pergameno MAGNAT Style), poate acoperi 10mp, daca lucrarile au fost realizate conform instructiunilor.

DEPOZITARE SI MASURI DE PROTECTIA MUNCII SI DE IGIENA

A nu se lasa la indemana copiilor. Pastrati si depozitati in ambalaje originale inchise etans. incaperile se aerisesc atat in timpul lucrarilor cat si dupa terminarea lor, pana dispare mirosul caracteristic, dupa care pot fi date spre folosinta. Feriti de inghet si de razele solare. Informatii amanuntite gasiti in fisa tehnica a produsului.

Vopsea-Clei (Farba Klejowa) pentru Hartia Decorativa Pergameno

Poseda Agrement PZH (Institutul de Igiena si Sanatate Publica)

CARACTERISTICI

Este o vopsea acrilica destinata incleierii si consolidarii structurii Pergameno MAGNAT Style. Produsul se caracterizeaza prin prelungirea timpului de uscare si rezistenta marita dupa intarire, datorita carora faciliteaza realizarea corespunzatoare a decorarii cu Hartie Decorativa Pergamento MAGNAT Style.


PREGATIREA SUPRAFETEI

Suprafetele destinate aplicarii trebuie sa fie curate, durabile, uscate si netede, fara praf, fara resturi de clei, grasimi sau alte impuritati. Tencuielile proaspete de ciment-var se vopsesc dupa 4 saptamani de la terminarea lucrarilor, iar tencuielile din gips dupa 2 saptamani, insa tencuielile uscate (din gips) trebuie mai intai slefuite si desprafuite. Indiferent de starea suportului se recomanda aplicarea unui strat cu Vopsea-Grund Farby Podkladowej MAGNAT Style.

PREGATIREA PRODUSULUI

Vopseaua-Clei este un produs gata de utilizat. inainte de aplicare amestecati, nu diluati.

APLICARE

Produsul se aplica atunci cand temperatura suportului si a mediului este de la +5gr.C pana la +25gr.C si umiditatea relativa a aerului nu depaseste 75%.

incleierea hartiei Pergameno MAGNAT Style: pe suprafata uscata pregatita anterior, aplicati cu ajutorul trafaletului un strat gros de Vopsea-Clei (Farba Klejowa MAGNAT Style). Produsul il aplicati de fiecare data pe o suprafata cu latimea suficienta pentru lipirea coalei de hartie, insa nu mai mare de 3 mp. Timpul de uscare al stratului: 6 ore. Fortificarea structurii: Pe suprafata uscata, aplicam cu ajutorul trafaletului sau cu pensula, urmatorul strat de vopsea-clei astfel incat sa acoperim bine toate faldurile hartiei structurii obtinute.

UNELTE

Vopseaua-Clei MAGNAT Style se aplica cu trafaletul cu parul de cel putin 15 mm. Dupa terminarea lucrarilor, uneltele se spala imediat cu apa.

PARAMETRI TEHNICI

Timpul de uscare al peliculei de Vopsea-Clei la temperatura de +20gr.C si umiditatea relativa a aerului de 65%: uscare la atingere dupa aprox. 2 ore, uscare deplina dupa 24 ore. Suprafetele aplicate obtin caracteristici depline de rezistenta, dupa 3 de zile de la terminarea lucrarilor.

RANDAMENT

Daca lucrarile au fost realizate conform instructiunilor, atunci cu 1 litru se poate realiza pana la 3m2 pentru un strat pe suprafata neteda, acoperita anterior cu Vopsea-Grund.

DEPOZITARE SI MASURI DE PROTECTIA MUNCII SI DE IGIENA

A nu se lasa la indemana copiilor. Pastrati si depozitati in ambalaje originale inchise etans la temperatura de la +5gr.C pana la +25gr.C. incaperile se aerisesc atat in timpul lucrarilor cat si dupa terminarea lor, pana dispare mirosul caracteristic, dupa care pot fi date spre folosinta. Feriti de inghet si de razele solare. Informatii amanuntite gasiti in fisa tehnica a produsului.

TERMEN DE VALABILITATE

18 luni de la data fabricatiei in ambalaje originale inchise.

ATENTIE!

Informatiile incluse in aceste norme de folosire au ca scop utilizarea optima a produsului, insa nu pot sta la baza raspunderii de drept a producatorlui, deoarece conditiile de folosire raman in afara controlului sau. In cazul amestecarii cu produse de la alti producatori, nu ne asumam nici o raspundere.